Най-дълго служилият мениджър в историята на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е бил на крачка да върне петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд" четири години, след като го продаде на Реал Мадрид. Това разкритие направи бившият защитник на 20-кратния шампион на Англия - Патрис Евра. Французинът добави, че по същото време сър Алекс е бил близо да купи и Гарет Бейл, който по това време беше в Тотнъм. 2 седмици след това обаче шотландецът обявил изненадващо решението си да се оттегли, след което въпросните трансфери се провалили.

"Когато говорим за най-трудните моменти в моята кариера в Юнайтед, то може би това е пенсионирането на Фъргюсън. Две седмици преди това медиите твърдяха, че той вероятно ще се оттегли след година, а на мен ми беше казал "Патрис, никога няма да се пенсионирам. Ще бъда тук още 10 години". След това добави: "На 99% съм сигурен, че ще разполагаме с Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Просто тези двама играчи ми трябват, за да спечеля Шампионската лига още веднъж. 99% те ще са с нас". И честно казано, когато говорих с Кристиано, го попитах за това и той ме увери, че е казал "да" на шефа и идва в Юнайтед. Той ми го каза", разкрива Евра.

"След две седмици бяхме в съблекалнята и чакахме. Когато пристигахме на Карингтън, видях всички тези камери и си помислих, че някой е направил нещо лошо. Може би пак някой играч е влязъл в новините и сигурно ще имаме неприятности. Казаха ни, че трябва да останем съблекалнята, защото босът иска да говори с нас. Той влезе и каза: "Съжалявам. Някои хора са обявили, че се оттеглям, преди да го съобщя сам. Затова видяхте всички тези камери. Но аз ще се пенсионирам, защото жена ми има нужда от мен. Той се извини специално на Робин ван Перси и Шинджи Кагава, защото тъкмо ги беше привлякъл в отбора", разказа бившият ляв защитник на Юнайтед.