Пропадна възможността отборът на Челси да стане собственост на консорциум от Саудитска Арабия. „Goal“ твърди, че кандидатурата на „Saudi Media Group“, ръководена от Мохамед Алекрейджи, който е фен на Челси през целия живот, не е била селектирана за следващия етап на избор. Предложението беше на стойност от 2,7 милиарда паунда за закупуването на лондонския клуб.

До петък беше крайният срок за подаване на оферти. След това американската банка „Raine Group“,, която е наета да намери най-подходящия купувач за клуба, започна да разглежда постъпилите около 20 предложения и ще оповести две или три от най-добрите, между които ще се избере и бъдещият нов собственик. Офертата на „Saudi Media Group“ обаче не е била достатъчно задоволителна на фона на останалите, заради което отпада, допълва изданието.

Преди два дни пък от „„Raine Group“, са информирали и Мусин Байрак, който президент на „AB Group Holding“, че и неговата оферта няма да бъде разглеждана допълнително.

„Sky News“ пък научи, че още редица кандидати, включително Уди Джонсън, собственик на отбора по американски футбол Ню Йорк Джетс, са били уведомени, че тяхното предложение също е била неспешна.

„Aethel Partners“ е друг участник, който обяви офертата си публично, също не се очаква да стигне до следващата фаза на процеса.

Като фаворити засега се очертават предложенията на консорциума на американския милиардер Тод Боели, това на семейство Рикетс, което притежава Чикаго Къбс и на консорциума с участието на сър Мартин Броутън и лорд Себастиан Коу.