Във Висшата лига бяха принудени да отхвърлят информациите, че останалите мачове от сезон 2019/2020 ще бъдат отменени. Футболът в целия свят е спрян заради пандемията от коронавирус, но най-големите лиги се надяват, че отложените мачове могат да се доиграят през лятото. По-рано днес босът на Удинезе Пиерпаоло Марино предизвика паника сред футболните фенове, като заяви, че шефовете на Висшата лига подготвят изявление, в което ще обявят края на сезона.

Говорител на Висшата лига обаче е споделил пред „Manchester Evening News“, че няма да има подобно изявление и настоя, че коментарите на Марино са „неточни“. Удинезе и Уотфорд са собственост на едно и също семейство, а Марино каза пред италианската преса, че кампанията във Висшата лига вече е приключила.

Шефовете на Висшата лига удължиха паузата за неопределено време и правителството на Обединеното кралство обяви тази седмица, че блокирането ще бъде удължено. Смъртта от коронавируса там достигна над 7000 души в сряда, след като за един ден загинаха 936 души.

 Футболът в момента е спрян до края на април и повечето от повечето отбори имат по около девет мача, които да играят през този сезон.