От Манчестър Юнайтед излязоха с официална позиция по казуса „Мейсън Грийнууд“. „Червените дяволи“ пишат, че все още не са взели окончателно решения за своя юноша.

Както е известно, Грийнууд бе оправдан за домашно насилие през 2023-а година, близо 12 месеца след обвиненията, които му бяха повдигнати.

Пресата в Англия предварително съобщи, че в Юнайтед са взели решение за офанзивния футболист, но манчестърци обориха тези твърдения и заявиха, че в най-скоро време ще стане ясно становището на клуба.

Ето какво написаха от Манчестър Юнайтед:

„След отпадането на всички обвинения срещу Мейсън Грийнууд през февруари 2023 г., Манчестър Юнайтед проведе задълбочено разследване на обвиненията срещу него.

То се основава на обширни доказателства и контекст, които не са публично достояние, и сме чули от много хора, които са пряко замесени или запознати със случая.

По време на този процес благосъстоянието и гледната точка на предполагаемата жертва бяха централни за разследванията на клуба и ние уважаваме правото на анонимност.

Ние също имаме отговорности към Мейсън като служител, като млад човек, който е в клуба от седемгодишна възраст, и като нов баща с партньор.

Фазата на установяване на фактите от нашето разследване вече е завършена и ние сме в последния етап от вземането на решение за бъдещето на Мейсън.

Противно на медийните спекулации, това решение все още не е взето и в момента е обект на интензивно вътрешно обсъждане. Отговорността се носи от главния изпълнителен директор.

След като бъде взето, решението ще бъде съобщено и обяснено на вътрешните и външните заинтересовани страни от клуба.

Това беше труден случай за всички, свързани с Манчестър Юнайтед, и ние разбираме силните мнения, които провокира въз основа на частичните доказателства в публичното пространство. Молим за търпение, докато работим през последните етапи на този внимателно обмислен процес."