Ръководството на Ливърпул потвърди, че има заведено дело срещу клуба от настоящия доставчик на футболна екипировка New Balance.

Говорител на мърсисайдци сподели за Sky Sports News: “Можем да потвърдим, че настоящият ни доставчик на екипировка – New Balance – е започнал правен спор срещу клуба. Няма да правим никакви други изявления по време на съдебното производство”.

Ливърпул и New Balance се намират в последната година от настоящия си контракт, който изтича през 2020 година. Американската компания плаща по 45 млн. паунда на година.

В последните месеци обаче, Ливърпул води преговори с концерна Nike, които са готови да предложат с цели 30 млн. повече. Вчера се появиха информации, че двете страни са постигнали договорка за партньорството си, но днес стана ясно, че от New Balance ще оспорват това в съда.

Според компанията, в договора им с Ливърпул съществува клауза, която дава правото на New Balance да продължи партньорството с клуба, ако предложи сума равна на най-високата оферта – в случая тази на Nike от 75 млн. паунда. Според New Balance обаче, от „Анфийлд” са отхвърлили този вариант.

Именно затова от компанията са предприели съдебни действия и спорът между двете страни ще бъде решен от съда в Лондон.