Челси сподели добри новини относно състоянието на бранителя Сесар Аспиликуета. Той пострада сериозно при загубата срещу Саутхемптън (0:1) в последния двубой на "сините" във Висшата лига. 

От клуба пуснаха снимка на испанеца, който се е завърнал на тренировъчната база на тима. Той обаче не е тренирал с останалите, а продължава възстановяването си. Аспиликуета бе изритан в главата от футболист на "светците" и след повече от 10 минути медицинска помощ на терена, той бе изнесен на носилка и откаран в болница.

Старши треньорът на тима - Греъм Потър, дори сподели, че футболистът е бил в безсъзнание при тежкия инцидент. Все пак състоянието му бързо се е подобрило и той е бил изписан от болницата, а на днешната тренировка се е завърнал в базата на Челси, дори да е само на посещение. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„След мозъчно сътресение, получено по време на мача срещу Саутхемптън в събота, Сесар Аспиликуета беше изписан от болницата и се възстановява добре в Кобъм. Медицинският екип на клуба следи отблизо състоянието му, като се придържа към важните протоколи за мозъчно сътресение, за да гарантира безопасността му. Той наблюдава тренировка днес, преди да започне работа по завръщането си на терена", споделиха от клуба в официално становище.