Собственикът на Челси Роман Абрамович няма никакъв интерес да приема „слаби” оферти, които може да доведат до раздяла на него с лондонския клуб, предава президентът Брус Бък.

Руският милиардер не е посещавал мач на „сините” от пролетта на 2018-а година, след като му бе отнета визата и забранен достъпа до Обединеното кралство. Оттогава пък бяха и замразени плановете за нов 60-хиляден стадион, но Бък потвърди, че Абрамович не възнамерява да се разделя с клуба от „Стамфорд Бридж”.

„Доколкото знам, няма абсолютно никакво желание да продава – точно обратното. Никога не съм чувал думи от господин Абрамович да се подготвим за продажба или нещо такова”, каза Бък пред Гардиън.

„Заради политическата ситуация хората смятат, че той може да реши да се раздели с ФК Челси, но това няма да стане. Насочени сме към нови футболисти, както и да подновим договорите на играчите, чиито изтичат. Също така и ще продаваме. Абрамович винаги е въвлечен във всичко, което се случва в клуба от ден 1 тук. Той говори с Марина Грановская, както и със спортните хора няколко пъти на ден. Марина прави това от осем години и няма да се промени”, завърши Брус Бък.