Шефовете на лондонския Арсенал се дистанцират от уволнението на мениджъра Унай Емери, за да не повторят ситуацията в Манчестър Юнайтед. Испанският специалист е под огромно напрежение, заради незадоволителните резултати на тима в последно време. „Артилеристите“ са вече на 8 точки от четвъртата позиция след загубата от Лестър през уикенда и нямат победа в последните си шест двубоя във всички турнири.

Въпреки това ръководните фактори в клуба ще оставят Емери начело, тъй като се страхуват да не последват ситуацията при „червените дяволи“. След напускането на сър Алекс Фъргюсън начело на Юнайтед през 2013 година в клуба дойде Дейвид Мойс. Той обаче не издържа и един пълен сезон на „Олд Трафорд“. Той бе заменен от Луис ван Гаал, който изкара две години начело на отбора и спечели ФА Къп.

През 2016 година Жозе Моуриньо пое кормилото на 20-кратните шампиони и успя да спечели Лига Европа, Купата на Лигата и Камюнити Шийлд до неговото уволнение през декември 2018 година. Сега в тима е Оле Гунар Солскяер, който също до момента няма най-успешния период, но ръководството е плътно зад него.

От отбора на „топчиите“ настояват, че няма да уволняват Емери през паузата за национални отбори и, че стоят твърдо зад него.

„Ние сме разочаровани както всички останали с резултатите и представянето на този етап от сезона“, заяви Раул Санлехи, който замени Иван Газидис на върха на пирамидата в клуба.

„Споделяме разочарованието с нашите фенове, Унай, играчи и целия персонал, тъй като те не са на нивото, което искаме или очакваме. Нещата трябва да се подобрят, за да постигнем целите си за сезона и ние твърдо вярваме, че Унай е подходящият човек за работата, заедно с екипа, който имаме. Всички работим интензивно зад кулисите, за да обърнем нещата, за да сме сигурни, че ще го направим. Надяваме се, че всички можем да останем заедно в този труден период, тъй като заедно сме по-силни“, сподели още Санлехи.