Фен на Тотнъм Хотспър отнесе заслужено тригодишно наказание да не ходи по футболни срещи, както и парична глоба, след като се е подигравал при визитата на „Анфийлд“ срещу Ливърпул с трагедията на Хилзбъро през април месец.

Според местните власти – Киърън Дарлоу от Уелуин е бил докладван на полицията по време на срещата, след като идентифициран и арестуван. Дарлоу също така беше глобен с 314 паунда.

„Дарлоу все пак призна, че е направил жест към феновете на Ливърпул, и че това е препратка към трагедията на Хилзбъро. Той призна, че неговите жестове са към феновете без билети, които са причинили трагедията и са виновни за инцидента, довел до толкова много смъртни случаи. Дарлоу призна, че поведението му е недопустимо и съжалява за действията си. Подобно провинение е не само морално неприемливо, но и престъпно за всички от град Ливърпул“, сподели Андрю Пейдж, наблюдаващ прокурор по делото от Чешър.

Самият мач беше спечелен по особено драматичен начин от Ливърпул с 4:3 с попадение на Диого Жота в последните минути от двубоя.