След като пред дома на Рафа Бенитес бе поставен заплашителен трансперант, феновете на Ливърпул и Евертън изразиха подкрепата си за очаквания нов мениджър на „карамелите” – Рафаел Бенитес. Испанецът трябва да поеме поста на "Гуудисън Парк" тази седмица, ставайки едва вторият човек, който може да води двата отбора в Мърсисайд след Уилям Едуард Баркли през 1890-а година.

Със сигурност нагласите за това назначаване са много противоречиви, но банерът пред къщата на Рафа в Ливърпул отврати футболните фенове в северозападна Англия. От понеделник сутринта в социалните мрежи циркулира кадър, за който се смята, че е направено именно пред семейния дом на Бенитес в Ливърпул с надпис: „Ние знаем къде живееш, не подписвай”.

„С подобни заплахи трябва да се подходи по най-отговорният начин и се надяваме тези лица, извършили това, да бъдат идентифицирани и наказани”, са общите нагласи на феновете. По ирония на съдбата, за Бенитес инцидентът подсили задружността сред феновете на двата отбора от Мърсисайд.