Жозе Моуриньо счупи клубния рекорд на Манчестър Юнайтед през 2016 година, за да върне Пол Погба на „Олд Трафорд”. И докато беше подложен на редица критики, заради представянето си тогава, днес френският национал под ръководството на Оле Гунар Солскяер е считан за един от най-добрите полузащитници в света.

Като част от академията на Манчестър Юнайтед, много специалисти забелязаха потенциала на Пол Погба.

Въпреки това, сър Алекс Фъргюсън му позволи да напусне „червените дяволи” през 2012 година, след като отказа да продължи договора си.

Защо мениджърите в Англия пият вино след мач?

Според inews.co.uk, 77-годишният сър Алекс Фъргюсън, който работи в тясна връзка с Оле Гунар Солскяер, все още смята Пол Погба за недостатъчно зрял. Добрата връзка между французина и норвежеца обаче изглежда е в основата на неговото съживяване.

Погба лети при Оле: Голмайстор е на Висшата лига след сбогуването с Жозе

Въпреки че на терена е един от най-добрите сред младите играчи тогава, футболистът изглежда безгрижен, танцува в съблекалнята, шегува се със съотборниците си, както го прави и сега.

„Погба изиграваше един страхотен мач, един на средно ниво, а след това в един мач оставаше незабелязан. Затова и Фърги не му вярваше. Когато Погба пристигна, имаше 10-15 нови играчи на сцената, всички с голяма репутация. Никой нямаше съмнение за способностите на Погба, но се касаеше за неговата непоследователност. Това беше проблемът през цялата му кариера”, разказва историкът Тони Парк.