Централният защитник Аймерик Лапорт ще пропусне повече от месец от старта на сезона в Англия, съобщи мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

Испанският национал е претърпял операция на коляното и ще бъде на линия най-рано през септември, посочи Гуардиола ден преди двубоя с Ливърпул за трофея "Къмюнити Шийлд".

"Лапорт е контузен. Той претърпя операция след края на миналата кампания. В последните два-три мача той игра със сериозна контузия, но показа невероятно желание. В момента той се възстановява и се справя наистина добре, но с колената винаги трябва да се внимава. Мисля, че той ще пропусне целия август месец, но през септември ще започне тренировки с нас", каза Гуардиола.

Бившият старши треньор на Барселона и Байерн Мюнхен обаче отказа да коментира слуховете, които свързваш шампионите на Англия със защитника на Брайтън Марк Кукурея. По-рано днес левият защитник на "чайките" подаде молба за трансфер, а според медиите в Англия двата клуба вече водят преговори за трансфер.

"Той е играч на Брайтън. Не мога да кажа нищо повече от това. Но определено търсим ляв защитник", заяви Гуардиола.

Манчестър Сити в момента има единствено португалеца Жоао Кансело като вариант за тази позиция след продажбата на украинеца Олександър Зинченко.