В петък вечер английската Висша лига може да има своя нов шампион. Приказката на Лестър от миналата година не бе повторена и този път по всичко изглежда, че на върха отново ще се завърне Челси.

"Сините" от Лондон бяха най-постоянният състав през сезона и сега на практика имат нужда от 3 точки в послендите си 3 мача, за да финализират големия успех в дебютния сезон на мениджъра Антонио Конте.

Първият шанс е още тази вечер при гостуването на Уест Бромич. Мачът е от 22 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.

При успех Челси ще има 10 точки пред втория Тотнъм, който в оставащите си три мача няма да има възможност да ги навакса. Тимът от "Стамфорд Бридж" се намира в отлична форма, а Конте ще може да разчита и на услугите на завръщащия се Нголо Канте.

Уест Бром се радва на отличен сезон, но до края на кампанията в Премиършип няма за какво да се бори.

"След един сезон, в който работиш много и страдаш много, ако успееш да постигнеш целта си празненството трябва да е фантастично", заяви преди мача Конте.

"Сега е времето да помислим затова, защото трябва да вземем три точки, но след това се надявам играчите да празнуват по правилния начин. Със сигурност моментът е много добър за нас, защото сме близо до постигане на фантастична цел. Трябва да вземем три точки в тези три мача. Първия ни шанс е в петък, но трябва да знаем, че да играем с Уест Бром не е лесно. Те са силен отбор с добър треньор, а атмосферата ще бъде гореща. Важно е да се насладим на момента и на тази част от сезона."