Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп възнамерява да задържи първоначално нарочения за гонене нападател Дивок Ориги. Причината са последните няколко мача,  в които белгиецът загатна си играта си, че не се е отказал да се бори за място в състава на мърсисайдци.

През последните седмици не е тайна, че пристигнаха няколко оферти за 23-годишния играч. Имаше редици фактори, които можеха да накарат мърсисайдци да приемат някое измежду предложенията на Уулвърхемптън, Уест Хем и Фулъм. Предвид последните развития обаче подобен развой изглежда почти невъзможен.

Клоп определено взима под внимание продажбата на Доминик Соланке в Борнемут срещу 19 милиона паунда, което намали опциите му по отношение на позицията „централен нападател”. Роберто Фирмино е безспорният №1, а Даниел Стъридж и Ориги са другите варианти. Формата на Стъридж е под всякаква критика от поне 2 месеца насам, докато Ориги демонстрира по-различно лице и повече спортен хъс. Той беше човекът, който с доза късмет донесе драматичната победа над Евертън с 1:0 дълбоко в продължението, а се и разписа при 1:2 от Уулвъхемптън в третия кръг от ФА Къп, като беше един от малкото солидно представили се футболисти.

До този момент Ориги има 81 мача и 23 гола за Ливърпул, а клубът го оценява около 20 милиона паунда. Това дали белгийският национал ще бъде продаден през лятото зависи от неговото представяне оттук до края на сезона.