В неделя вечер Манчестър Юнайтед се класира за финала за Купата на Англия след изключително драматичен и изтощителен сблъсък срещу Брайтън завършил с изпълнение на дузпи. Един от най-добрите на терена за “червените дяволи” бе Аарън Уан-Бисака, който записа впечатляваща статистика на своята сметка.

Бившият защитник на Кристъл Палас спечели всички дуели срещу противникови играчи (6/6), върна на седем пъти топката в игра за своя тим, не извърши нито едно нарушение и нито един път не допусна да бъде преминат от футболист на “чайките”. 

Именно тези и други цифри показаха впечатляващото представяне на десния защитник, който бе спряган за един от напускащите през лятото. Това донесе много похвали на Уан-Бисака от хора от света на футбола, но една от най-големите такива дойде от английския национал Джеймс Мадисън. 26-годишният играч бе толкова впечатлен от защитника, че в “Туитър” го похвали, като написа, че много флангови играчи остават без идеи, когато се изправят срещу него. 

“Аарън Уан-Бисака е абсурдно добър защитник при дуелите един на един. Вероятно най-добрият в света. Толкова много крила остават без идеи, когато се изправят срещу него,” написа Мадисън в социалните мрежи.