Звездата на Брентфорд Брайън Мбемо ще бъде извън редиците на „пчеличките“ за следващите 12 месеца поради контузия в глезена. Той пропусна загубата срещу Шефийлд Юнайтед в събота, след като напусна с травмата мача с Брайтън.

Мениджърът на отбора – Томас Франк, описа контузията на своя футболист, като потвърди, че камерунският нападател ще липсва и за националния си отбор за Купата на Африка, която ще се проведе през януари.

Говорейки преди мача с Астън Вила, той каза: „Операцията му мина в петък през деня. Ще бъде аут за 12 седмици, което няма да му позволи да играе за националния му отбор. Брайън е позитивно момче и всички вярваме, че ще се пребори бързо и върне по-силен“, каза датският треньор.

Мбемо е ключов играч в редиците на Брентфорд през сезона, като е вкарал седем пъти в 15 мача от лигата и е на практика алтернативата на наказания за дълъг период време – Айвън Тони. Така Мбемо се нареди в редиците на другите контузени в тима от Лондон, а именно Рико Хенри, Аарън Хики, Кевин Шаде и Кристофър Айер.