Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е взел решение да не разчита повече на атакуващия халф Джеси Лингард, като вместо клубът ще се опита да продаде играча през идното лято. 

Лингард не успява да впечатли с изявите си на "Олд Трафорд" до момента през сезона. След пристигането на Бруно Фернандеш той вече си утвърди статута на резерва за създава на Сослкяер. "Червените дяволи" са натоварили агента на играча Мино Райола да се заеме с намирането на нов клуб за своя клиент. 

Англичанинът има договор до лятото на следващата година, като за момента няма индикации, че ще се стигне до споразумение за удължаването му. Парите от трансфера му ще подпомогнат процеса по изграждане на нов боеспособен отбор. 

Освен ситуацията около договора на играча фактор в решението на ръководството се е оказал и поведението на Лингард. Норвежкият наставник на тима не е доволен от несериозното отношение на играча по време на тренировки. Самият атакуващ халф, от своя страна, все още се смята за един от най-добрите на тази позиция в Европа.