Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер остана изключително доволен от играта на своя тим при успеха с 2:0 над градския съперник Манчестър Сити. „Червените дяволи” записаха втора победа над „гражданите” за сезона, като това се случи за последен път преди точно десет години.

Головете днес бяха дело на Антони Марсиал и Скот Мактомини.

“Най-доволен съм от желанието, отношението и връзката между феновете и играчите. На моменти успявахме да ги пресираме, принуждавахме ги да се бранят, опитахме се да бъдем агресивни. Накарахме ги да правят грешки и в крайна сметка сме доволни от резултата. Истинска привилегия е да бъда мениджър на състав с такова отношение.Не можеш да искаш повече от това. В същото време тези играчи ще подобряват нивото си”, коментира Оле Гунар Солскяер.

„Впечатляващо е, че записваме толкова много сухи мрежи. С Брандън Улиямс и Аарън Уан бисака на фланговете изглеждахме агресивни в схема 3-5-2. През втората част обаче в повечето време играхме с 5-4-1. Сити е отбор, който е изключителен с топката, но ние успяхме да ги удържим. Знаех, че Сити може да отбележи във всеки един момент, затова исках да вкараме втори гол. На три пъти излизахме сами срещу вратаря. Имаме да подобрим само едно нещо – моментът на вземане на решения, но се учим.Привилегия е да бъда мениджър на тези футболисти. Те дадоха абсолютно всичко. Всички знаят, че са добри играчи и въпреки това искат да се учат. Подобряваме се като състав и отбор”, каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.