Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер остана доволен от победата над Нюкасъл с 4:1, в която Кристиано Роналдо отбеляза първите две попадения за “червените дяволи”, но въпреки това заяви, че не е поставен под напрежение португалеца да играе във всяка среща и ще трябва да балансира изявите му с останалите играчи, тъй като освен всичко останало е и на 36 години.

“Не е невъзможно да бъде оставен извън състава. Той е на 36 години. Мейсън е на 19, така че с него е същото. Аз трябва да намеря баланса за игрово време за всеки един от тях, както и за останалите. Разбира се, ние добавихме класа към състава, което е добре, защото това е здравословна конкуренция, както и повече лидерство. Смятам, че пристигането на Кристиано и Рафаел Варан накара всички да повдигнат вежди, защото те са победители. Спечелили са всичко и поставят високи изисквания не само за себе си, но и за младите играчи в тима. Всички гледат тях и искат да бъдат на най-високо ниво,” коментира норвежкият мениджър.

След това той обърна внимание и на попадението на Джеси Лингард, който влезе като резерва и отбеляза четвъртия гол за своя тим. Английският национал дълго време бе смятан за сигурен напускащ “Олд Трафорд”, но в крайна сметка остана и ще се бори за мястото си в тима.

“Джеси имаше много трудни моменти, но той е страхотно момче или вече мъж. Ние го пуснахме, за да отиде другаде и да намери себе си. Можех да го задържа, защото знам колко добър играч е, но той показа на всички в Уест Хам и Англия какво може. Това бе специален ден за него да отбележи гол пред нашите фенове. Той е човек, който е израснал от бебе с екип на Манчестър Юнайтед, така че съм много доволен за него,” заяви Солскяер.