Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е имал частни разговори с Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард след вчерашната загуба 0:2 от Уест Хем. Според вестник „Мирър” норвежецът е бил достатъчно ясен в искането си към двамата близки приятели да пренасочат своя фокус от модата към футбола.

Както е известно, 26-годишният Лингард основа свой собствен бранд, който продава както различни типове дрехи (основно суичъри, тениски и шорти), така и множество видове аксесоари. Той използва свободното си време да рекламира интензивно марката, а в същото време не е тайна за никого, че Лингард и Рашфорд поддържат особено близки взаимоотношения и често пускат общи клипове в социалните мрежи.

В резултат на това Солскяер е почувствал, че 21-годишният нападател започва полека-лека да отклонява вниманието си от своята основна задача – да играе футбол. В неделния двубой срещу Уест Хем Рашфорд получи неприятна контузия в слабините, но тя не е била единствената неприятна новина за него.

Другото събитие с горчив привкус за острието е била срещата със Солскяер и неговия помощник Майк Фелън. Подобна е имало и с Лингард, като посланието е било достатъчно ясно – по-малък фокус върху извънтренировъчните занимания и повече усърдие в подготовката за мачовете.

Миналата година Лингард отнесе доста критики за начина, по който откри своя бранд. Събитието дойде седмица преди гостуването срещу Ливърпул, което се оказа и последният мач на Жозе Моуриньо като мениджър заради загубата с 1:3. Два дни по-късно португалецът беше уволнен.