Оле Гунар Солскяер вече е намислил нова роля за пренебрегваната звезда Джейдън Санчо в състава на Манчестър Юнайтед. В последните две седмици 21-годишното крило участва в заниманията като уинг-бек и скоро може да бъде използван именно по този начин и в мачовете на „червените дяволи“.

След тежкото поражение от Ливърпул Солскяер реши да смени схемата на игра и да залага на 3-4-1-2 с трима централни защитници и двама уинг-бекове. Аарън Уан-Бисака, който играе отдясно, е критикуван за представянето си в офанзивен план, докато в редките случаи, в които е на терена, Санчо влага доста енергия в дефанзивен план, така че в подобен ход има известна логика.

Феновете на Юнайтед обаче коментират тази информация не толкова оптимистично, като според тях това да бъде вкарван Санчо в такава нетипична е роля е само поредното доказателство за хаоса, който цари в последно време.

От началото на сезона Санчо взе участие в общо 13 мача във всички турнири, в които обаче талантът бе на терена едва в 564 минути. Вследствие на това той не попадна и в списъка на Гарет Саутгейт за предстоящите двубои от световните квалификации.