Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се надява, че новите попълнения Джейдън Санчо и Рафаел Варан ще бъдат готови до ниво, което ще им позволи да бъдат на резервната скамейка за мача с Лийдс от първия кръг на Висшата лига на 14 август.

Санчо бе на по-дълга почивка след участието си на Европейското първенство. Той трябваше да се завърне днес, но ше се включи в подготовката в началото на следващата седмица. Варан получи работна виза, но сега му предстои период на карантина в Англия преди да мине медицински прегледи и да финализира трансфера си в Юнайтед. Едисон Кавани също се очаква на базата на клуба следващата седмица. Той имаше над 5 седмици почивка след участието си на Копа Америка.

“Санчо и Варан още не са тренирали с нас и трябва да видя в какво състояние са. Не виждам как може да са на разположение за мача с Евертън (последната контрола на тима на 7 август), но се надявам да са готови да са пейката срещу Лийдс. Още не всички са се върнали. Не е перфектно. Мисля, че отборите с по-малко играчи на първенствата през лятото имат предимство, но ще бъдем готови, доколкото е възможно”, коментира Солскяер.

Той говори и относно възможността Ман Юнайтед да прави още трансфери: “Всичко допълнително е бонус. Двете нови попълнения са зоните, в които искахме да се подсилим. Ще видим какво ще стане. Никога не знаеш във футбола”.

Солскяер сподели, че е говорил с Пол Погба, чието бъдеще е неясно: “Пол се завърна, свеж е, а винаги е бил позитивно настроен. Разговорите, които имах с него, бяха позитивни. Надявам се всеки играч си мисли, че това е мястото, където да печелиш трофеи”.