Полузащитникът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн е готов да направи следващата голяма стъпка към дългоочакването си завръщане на футболния терен. Мениджърът на „червените” Юрген Клоп разкри, че английският национал ще се включи в мача на младежката формация срещу Дарби Каунти в петък.

25-годишният Окслейд-Чембърлейн ще запише 45 минути за състава, воден от Нийл Кричли. Това ще бъде първи футболен мач за него от 11 месеца насам. Бившият футболист на Арсенал претърпя много тежка травма на коляното в края на миналия сезон, когато скъса кръстни връзки при победата над Рома с 5:2 в полуфиналите на Шампионската лига.

Очакваше се Окслейд-Чембърлейн да пропусне целия сезон 2018/2019, но възстановяването му протече доста по-бързо, отколкото лекари и физиотерапевти предвиждаха. „Планът е да му дадем малко време на терена”, каза Юрген Клоп. „От това, което видяхме до този момент в тренировките, нещата изглеждат вълнуващо, но аз знам много добре колко голяма е разликата между тренировка и истински футболен мач.”

„В този случай не е важен опонентът, а начинът, по който той взима решения в ситуациите, по-големият терен, по-високата интензивност и съвсем различното ниво на концентрация. Подготовката за мач е много по-различна от нормалната тренировка, така че играчите, отсъствали в дълги периоди, имат нужда от време, за да привикнат”, добави Клоп.