Португалският полузащитник Жоао Моутиньо подписа договор за още една година с английския елитен Уулвърхемптън. Контрактът на 34-годишния техничар изтече това лято, около неговото бъдеще имаше много спекулации, но в крайна сметка днес се сложи край на тях. В сряда той ще се върне на клубната база в Комптън и ще се включи в тренировките на тима.

Подновяването на договора на португалския национал в този клуб не е особена изненада, предвид контрола, който има там популярният футболен агент Жорже Мендеш.

Техническият директор на Уулвърхемптън Скот Селърс заяви по повод новия договор:

„Във времето, когато Жоао беше в нашия клуб, той беше жизненоважен за отбора. Внесе истински опит и качество в играта ни, така че подновяването на договора е огромен тласък за нас“.

„Той има огромно влияние в съблекалнята и задава стандарти, които младите играчи следват. Отношенията между него и Бруно Лаже са много важни. Когато си треньор, винаги харесваш футболисти, които могат да решават важни моменти в мачовете. И с Жоао Моутиньо е така.

След това Селърс обясни и процеса на постигането на съгласие по договора: Когато се коментират договорите винаги става дума да се намери момент, в който всички са щастливи – и клубът, и играчът. Това не винаги е лесно. Но в крайна сметка важен е резултатът и ние сме много доволни от него“.

Моутиньо се присъедини от Монако през 2018 г. и има 176 мача, в които отбеляза пет гола. През миналата година беше титуляр в 34 мача във Висшата лига, а Уулвс завършиха на 10-то място.