Звездата на Тотнъм Хьон-Мин Сон подписа нов дългосрочен договор с клуба. Срокът на споразумението е 5-годишен, което е крайно любопитство предвид вероятността южнокорейският национал да бъде призван да отбив задължителна 21-месечна военна служба за родината си.

26-годишният играч премина при „шпорите” през 2015-а и оттогава досега натрупа 47 гола в 140 официални мача. През миналия сезон кореецът игра в 43 от общо 45-те двубоя на Тотнъм.

Футболно забвение в казарма застига ас на Тотнъм

Преди две лета Сон стана първият азиатски футболист, който печели наградата за Играч на месеца във Висшата лига. Това се случи през септември 2016-а. Откакто нападателят заигра в Тотнъм, той измести Парк Джи-Сун като най-резултатният футболист от Азия в историята на Висшата лига. Сон също така е трикратен победител в класацията за Футболист на годината в Южна Корея, а също така два пъти е бил избиран за най-добър футболист на Азия.

Тъй като националният отбор на Република Корея отпадна в групите на Мондиал 2018, Сон отчаяно се нуждае от златен медал от предстоящите Азиатски игри ( футболният турнир се провежда в периода 14 август – 1 септември), за да получи имунитет срещу иначе задължителната военна служба. Той е част от състава на родината си, което значи, че може да пропусне трите мача на Тотнъм след откриващия срещу Нюкасъл. Това изглежда като пренебрежима цена, защото в иначе клубът ще загуби една от звездите си за почти 2 години.