Ръководството на Челси се похвали с успешното удължаване на договора с опорния полузащитник Н’Голо Канте. Френският национал и световен шампион парафира с лондонския гранд до юни 2023 година.

27-годишният играч пристигна на „Стамфорд Бридж” през 2016-а и още в дебютния си сезон стана шампион на Англия (за втори път в кариерата си след удивителния триумф с Лестър Сити). Тогава халфът получи наградите за Играч на годината както от Асоциацията на професионалните футболисти, така и от гилдията на пишещите за футбол журналисти.

През миналата кампания Канте беше далеч от това да запише три поредни шампионски трофея на Англия, но пък не завърши с празни ръце и вдигна ФА Къп.

„Много съм щастлив да удължа престоя си в Челси. Прекарах 2 хубави години и си пожелавам да имам още много такива. Откакто пристигнах тук тотално се подобри като футболист, поставих си нови предизвикателства и получих награди, каквито не съм и сънувал. Харесват ми градът и клубът. Щастлив съм да остана тук още известно време”, заяви Канте.

Директорът в Челси Марина Грановская също изрази удовлетворението си. „Радостни сме, че Н’Голо подписа нов договор и обвърза бъдещето си с Челси. Когато той пристигна тук, знаехме, че сме взели специален футболист. Той удиви всички ни със своите неуморни и неегоистични представяния. Извън терена той си остава отдаден професионалист и скромен човек, макар и в същото време да е световен шампион и двукратен шампион на Висшата лига. Очакваме с нетърпение идните 5 години с Н’Голо в центъра на нашата полузащита”, коментира Грановская.