Отборът на Уотфорд официално има нов мениджър в лицето на Найджъл Пиърсън. Той поема „стършелите“  с договор до края на сезона в търсене на оцеляването на Висшата лига. На скамейката на Уотфорд за срещата с Кристъл Палас в събота отново ще застане Хейдън Мълинс, а Пиърсън ще поеме отбора от следващата седмица.

56-годишният англичанин заменя на поста Кике Санчес Флорес, чието второ пребиване на „Викаридж Роуд“ приключи в неделя, когато беше уволнен по-малко от 90 дни, след като бе назначен отново.

"Найджъл е впечатляващ треньор и идва с целия опит и успехи, които вярваме, че могат да окажат много положително влияние върху нашия сезон", заяви председателят и главен изпълнителен директор на Уотфорд Скот Дъксбъри.

"Неговият ентусиазъм, организация и мотивация съм сигурен, че ще се окажат от съществено значение за развитието на отбора през следващите седмици и месеци", допълни Дъксбъри.

Пиърсън се завръща във Висшата лига, след като той бе уволнен от Лестър през юни 2015 година. Тогава той успя да спаси Лестър преди в следващия сезон да станат шампиони с неговия наследник Клаудио Раниери.

За последно той бе начело на втородивизионния белгийски тим на Од-Хевърли Льовен, откъдето беше уволнен през февруари.

Уотфорд са на дъното във Висшата лига след само една победа в 15 мача през тази кампания. „Стършелите“ вече уволниха двама мениджъри в лицето на Хави Грасия и Кике Санчес Флорес.