Бившият полузащитник на Арсенал Джак Уилшър се завърна в клуба като мениджър на тима до 18 година след скорошното си оттегляне от футбола, съобщиха от пресслужбата на „артилеристите“.

Уилшър окачи обувките на пирона миналата седмица след обещаваща кариера, която бе до голяма степен помрачена от проблеми с контузии. 30-годишният прекара време, работейки с младите играчи на Арсенал миналия сезон, и сега се зае с това да подпомогне оформянето на следващите големи таланти от школата на клуба.

„За мен е огромна чест да встъпя в тази длъжност. Не е тайна за никого, че обичам този клуб. Обичам това, зад което стоим, и голяма част от живота ми премина в тази академия, някои от най-хубавите дни в живота ми. Това е огромна възможност за мен и съм готов за предизвикателството. Гладен съм и нямам търпение да помогна на тези млади момчета да разцъфнат и да бъдат най-добрите си версии както на терена, така и извън него. За мен е специално чувство да бъда част от семейството на Арсенал“, каза той в клубно изявление.

Уилшър излезе от академията на Арсенал и изкара престои още в Болтън, Борнемут, Уест Хем и Орхус. Той изигра 197 мача за „топчиите“ и бе част от съставите, спечелили ФА Къп през 2014 и 2015 година.

 „Всички знаят колко страстен е Джак, когато става въпрос за Арсенал. Той осъзнава какво искаме да постигнем тук и наистина ни впечатли миналата година. Той знае какво се изисква, за да прогресира един играч от академията и да влезе в първия тим“, коментира настоящият мениджър на школата на лондончани Пер Мертезакер.