Стив Брус е новият мениджър на Уест Бромич Албиън, заменяйки на поста Валери Исмаел. Ръководството на клуба освободи Исмаел в сряда, а в четвъртък вечерта потвърди, че Брус ще води тима с договор за 18 месеца.

За последно Брус бе начело на Нюкасъл във Висшата лига, но той бе освободен след идването на новите собственици от Саудитска Арабия. Бившият капитан на Манчестър Юнайтед разкри, че е бил жертва на жестоки нападки в социалните мрежи и поради това е обмислял да сложи край на треньорската си кариера, но сега той се завръща на скамейката с цел промоция във Висшата лига.

"За мен е удоволствие, че ще имам възможността да съм мениджър на клуб с толкова богата история и традиции. Познавам добре този отбор от периода си в Мидландс и нямам търпение да се захвана с това предизвикателство. Идвам тук с една цел и тя е да класирам Албиън във Висшата лига", сподели Брус, след като подписа своя договор.

Брус ще доведе със себе си на "Дъ Хоуторнс" асистентите Стивън Клемънс, Стив Агню и Алекс Брус (негов син), а Джеймс Морисън и Гари Уолш остават в треньорския щаб. След 29 изиграни мача в Чемпиъншип "дроздовете" заемат шесто място в класирането с актив от 45 точки, осем по-малко от втория Блекбърн, който за момента е на позиция за директна промоция.