Уест Хем потвърди напускането на нападателя Джанлука Скамака в същия ден, в който изпрати две отделни оферти от по 30 млн. паунда за исканото от „чуковете“ дуо от Манчестър Юнайтед Хари Магуайър и Скот Мактоминей.

Клубът обяви раздялата със Скамака в понеделник. 24-годишният футболист се завърна в италианската Серия А, където ще облече екипа на Аталанта, само година, след като подписа петгодишен контракт на „Лондон Стейдиъм“. Той вкара осем гола в 27 мача, включително пет попадения при похода на тима до триумфа в Лигата на конференциите. Италианецът последва Деклан Райс, който също напусна „чуковете“ в посока Арсенал за сумата от 105 млн. паунда.

По отношение на Магуайър и Мактоминей, Уест Хем изчаква отговора на „червените дяволи“ за подобрената оферта от 30 млн. паунда за централния защитник. Предложението на клуба за шотландския халф на същата стойност е било отхвърлено от Юнайтед. Очаква се обаче лондончани да се завърнат с подобрена оферта за услугите му.

„Чуковете“ за момента са единственият клуб от Висшата лига, който все още не е привлякъл нов футболист през лятото, но това може да се промени съвсем скоро. Според информациите 25-годишният полузащитник на Аякс Едсон Алварес ще акостира в редиците на тима за 32 млн. паунда, подписвайки петгодишен контракт. Очаква се тези дни той да лети до Лондон, за да мине медицински прегледи.