Пол Хекингботъм стана първият уволнен мениджър във висшата лига този сезон, след като Шефилд Юнайтед официално обяви, че се разделя с него.

46-годишният Хекингботъм върна „остриетата“ обратно в елита, след като спечели автоматична промоция от Чемпиъншип през миналия сезон. Животът във Висшата лига обаче се оказа прекалено труден за Шефлид, който е на дъното на таблицата със само пет точки от 14 мача. Последният мач на Хекингботъм начело на отбора беше разгромната загуба с 0:5 от друг новак Бърнли.

Очаква се бившият мениджър на Шефилд – Крис Уайлдър, да се завърне на „Брамал Лейн“ за четвърти път в кариерата си, след като също е представлявал „остриетата“ като играч. 56-годишният специалист беше начело на отбора пет години, преди да бъде уволнен през март 2021-а, а след това водеше Мидълзбро и Уотфорд.

„Да (вече съм взел решение). Крис (Уайлдър) свърши чудесна работа за нашия отбор и по мое мнение е най-точният човек на планетата, който може сега да се справи със ситуацията“, коментира Принц Абдулах пред Talk Sport.