Вълната от новия вариант на COVID-19 във Великобритания продължава все по-сериозно да удря по английската Висшата лига, след като днешният мач между от 18-ия кръг между Астън Вила и Бърнли, който трябваше да се играе от 17:00 часа българско време, бе отложен малко повече от два часа преди първия съдийски сигнал. Докато страната записва рекорден брой новозаразени от началото на пандемията заради Омикрон, все по-тежка става ситуацията и в клубовете от елита на Англия.

„Резултатите от PCR-тестовете, които бяха направени вчера преди тренировка, както и от останалите тестове, бяха получени тази сутрин и потвърдиха още по-сериозното съкращаване на състава, с който разполагаме“, обявиха от Астън Вила чрез официалния си сайт в интернет.

Всички, които са дали положителни тестове за COVID-19, са под карантина, следвайки протоколите на Висшата лига и английските власти.

„Съжаляваме изключително много за неудобството, причинено на Бърнли, на привържениците ни и на феновете на гостите, които планираха да присъстват на двубоя днес“, добавиха от клуба от Бирмингам.

Мачовете, които няма да се играят този уикенд от Висшата лига са срещите Манчестър Юнайтед – Брайтън, Астън Вила – Бърнли, Саутхемптън – Брентфорд, Уотфорд – Кристъл Палас и Уест Хем – Норич от събота. В неделния ден, за момента, единствено двубоят между Евертън и Лестър беше отложен.

По този начин единствено сблъсъкът между Лийдс с Арсенал на „Еланд Роуд от 19:30 часа тази вечер остава по програма за днес.

По-рано стана ясно, че клубовете от английската Висша лига ще се съберат на заседание в понеделник, за да дискутират проблемите, причинени от коронавируса в последните седмици и дали ще има принудително спиране на първенството.