Майкъл Солсбъри беше съдията на ВАР при противоречивата победа на Тотнъм на Брайтън, но не каза на главния арбитър Стюарт Атуел да прегледа инцидент с дузпа през второто полувреме. Каору Митома от "чайките" беше фаулиран от Пиер-Емил Хойберг, но наказателен удар не беше отсъден. Брайтън също имаше два отменени гола по време на срещата, като единият бе изключително съмнителен. Официалната комисия на съдиите се извини след мача, като изясни, че дузпата е трябвало да бъде дадена.

"След мача на Брайтън и Хоув Албиън срещу Тотнъм Хотспър, PGMOL и клубът са в контакт относно редица инциденти по време на гореспоменатия мач. По време на този диалог PGMOL призна, че е допусната грешка при неотсъждането на дузпа през второто полувреме за нарушение срещу Каору Митома. Ключовите инциденти в мача от този мач ще бъдат прегледани в съответствие с нашите нормални процеси", гласи официалното съобщение.

Солсбъри няма да участва в мачовете  през уикенда, докато Атуел е назначен за ВАР за сблъсъка между Уулвс и Брентфорд на "Молиню". Реферът е вторият официален съдия, който е отстранен след последния кръг от срещи от Висшата лига. Страничният арбитър Константин Хацидакис също беше отстранен, докато ФА разследва инцидент между съдията и Анди Робъртсън от Ливърпул.