Ерик тен Хаг очевидно ще разполага с щаба, който желае. Мичел ван дер Гааг и Стив Макларън са подписали договор с Манчестър Юнайтед и по този начин влизат в щаба на вече бившия наставник на Аякс.

Нидерландецът и англичанинът бяха най-спряганите имена за помощници на Тен Хаг, като на няколко пъти имаше противоречиви информации за бившия селекционер на Англия, но явно в крайна сметка се е стигнало до успешен край на преговорите.

15 снимки

"Манчестър Юнайтед с удоволствие обявява назначаването на Мичел ван дер Гааг и Стив Макларън за помощник-треньори на Ерик тен Хаг, оформяйки щаба на новия мениджър“, написаха „червените дяволи“ в официалния си сайт и в профилите си в социалните мрежи.

"Назначаването на Ван дер Гааг подлежи на одобрение от Управителния съвет на ФА и издаване на виза за Обединеното кралство. Той прекара последната година като асистент на Тен Хаг в Аякс, а преди това бе две години начело на резервния отбор на амстердамския клуб. Гааг има и две години в шотландския футбол с Мъдъруел.

Макларън няма нужда от представяне на феновете на Манчестър Юнайтед. Опитният треньор беше до сър Алекс Фъргюсън при требъла на „червените дяволи“. Юнайтед спечели Висшата лига във всеки един от трите сезона на Макларън като асистент на сър Алекс", написаха още от клуба от Манчестър.