Майкъл Карик официално бе назначен за мениджър на отбора от Чемпиъншип - Мидълзбро, съобщиха от клуба. Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед заменя Крис Уайлдър, който беше уволнен на 3 октомври след пет загуби в първите 11 мача от сезона в лигата.

Към Карик ще се присъедини Джонатан Уудгейт като помощник треньор на първия отбор, като в близките дни ще бъдат обявени и другите имена в щаба.

„Мидълзбро беше първият клуб, за който играх като деветгодишно момче, така че е много специално чувство да се върна тук като старши треньор“, каза Карик в изявление.

„Израснал съм в североизтока и съм напълно наясно какво означава футболът за хората. За мен е истинска привилегия да бъда в тази позиция и да усетя цялата страст и ентусиазъм, които имаш за играта и за Боро. Ще дам всичко от себе си, за да помогна за развитието на отбора и да накарам вас, привържениците, да се гордеете. Нямам търпение да започна“, каза още Карик.

Мидълзбро е на 21-во място в класирането в Чемпиъншип след 16 мача - една точка над зоната на изпадащите.

Карик изигра повече от 700 мача на клубно ниво в кариерата си и спечели пет титли от Висшата лига и Шампионската лига в Манчестър Юнайтед под ръководството на Алекс Фъргюсън.

За дългогодишния полузащитник на Юнайтед това ще бъде първо постоянно назначение като старши треньор. През миналия сезон той води Манчестър Юнайтед в два мача като временно изпълняващ длъжността след уволнението на Оле Гунар Солскяер и постигна две победи над Арсенал и испанския Виляреал. Треньорската кариера на Майкъл Карик започна веднага след края на състезателната му. През 2018 година той бе привлечен в щаба на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед, а след това остана и в екипа на Солскяер. Той напусна „Олд Трафорд“ през декември, отстъпвайки място на Ралф Рангник.