Ливърпул обяви официално, че юношата на клуба Тайлър Мортън е удължил договора си. 20-годишният халф, който сега е под наем в Блекбърн Роувърс, парафира контракта си на тренировъчния център AXA.

“Чувствам се страхотно, тъй като моята мечта стана реалност и няма как да не се радвам. Това е клубът, в който искам да бъда, да играя и гледам смело напред“, каза той пред сайта на клуба.

Продуктът на академията има девет мача за първия отбор през миналия сезон, като дебютът му беше за Карабао къп срещу Норич Сити през септември 2021.

Първият му мач в Премиър лийг дойде през ноември срещу Арсенал същата година, а халфът започна в групите на Шампионска лига от първата минута срещу Порто и Милан. През този сезон той отиде в Блекбърн да трупа повече опит и вече има 28 мача за Роувърс, като не е пропуснал нито един мач в Чемпиъншип.

„Много съм горд от това, което правя по време на наема си. Надявам се това да се пренесе и през втората половина от сезона. Усещам прогреса си ежедневно и уча нови неща на терена“.