Аарън Рамсдейл анонсира, че е подписал нов четиригодишен контракт, който ще го задържи в Арсенал до 2027-а година. Английският национал е твърд титуляр в отбора на Микел Артета и бе възнаграден с нов договор, в който фигурира опция за още една допълнителна година.

Също така се твърди, че 24-годишният страж е с удвоена заплата от предходната му такава, като досега той получаваше по 60 хиляди паунда на седмица при „артилеристите“.

Рамсдейл се превърна в любимец на феновете на лондонския клуб след трансфера му от Шефийлд Юнайтед за 24 милиона британски лири през лятото на 2021-а година. След успеха срещу Нюкасъл Юнайтед, Артета каза: „Това е голям скок за него от нивата, които беше преди. Да играеш за отбора на Арсенал изисква стандарти, а той винаги ги покрива във всеки един аспект“.

Очаква се сега и Букайо Сака да продължи договора си с Арсенал, като това трябва да се разбере в близките дни дали ще се случи. Клубът също така планира да проведе разговори и с френския бранител Уилиям Салиба.

Иначе, Рамсдейл има 70 мача за Арсенал след пристигането си на „Емирейтс“ и след тях получи първата си повиквателна за Англия.