Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс анонсира, че клубът е удължил договорите на Уес Морган, Кристиан Фукс и Елдин Якупович с по една година. Капитанът Морган ще играе за десети сезон на „Кинг Пауър Стейдиъм” и се е съгласил за удължаване, както и любимецът на феновете Фукс и резервният страж Якупович.

„Мисля, че тяхната отдаденост към клуба и невероятна”, каза Роджърс.

„Извън терена те са важни за духа на клуба и с техния перфектен професионализъм спомагат на своите съотборници. Уес говори сам за себе си – където и когато да играе, той винаги е топ класа. Да, той има повече време на пейката през сезона, но това не значи, че помага страшно много на играчите си”, каза още северноирландецът.

Роджърс потвърди, че Анди Кинг вече няма да играе за Лестър след 16 години в клуба. Той няма да продължи договора си в края на юни, след като през този сезон играе под наем в Хъдърсфийлд Таун в Чемпиъншип. Кинг има 378 мача за клуба, след като е шампион с отбора през 2016-а година, а също така игра и в Шампионската лига с екипа на „лисиците”.

Президентът на клуба Айяуат Сриваданапрабха каза: „Не мога да изразя благодарността си към Анди. Той е единственият играч, който беше тук, когато поехме контрола на клуба през повече от 10 години. Мина през всичко с нас и е невероятен човек”.