Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън официално подписа нов дългосрочен договор с клуба, обвиха „червените“ на официалния си сайт. По този начин английският национал ще продължи да носи екипа на мърсисайдци повече от десетилетие. Според медиите на Острова новото споразумение е със срок до 2025 година.  

„Очевидно съм много горд да продължа това пътешествие, на което съм вече тук. Най-накрая преподписах сега мога да се концентрират върху бъдещето и какво може да предложи то. Аз съм на различно място, разбира се, като играч и като човек, от момента, в който за първи път дойдох. Научих и израснах много за времето си тук и трябва да благодаря на много хора за това“, заяви Хендерсън.

„Обичах всяка минута, дори когато погледна назад в тежките моменти, все още се наслаждавах да бъда част от този футболен клуб. Колкото по-дълго мога да правя това, толкова по-добре за мен. Искам да съм тук възможно най-дълго, винаги съм го казвал. Да продължа това пътуване е невероятно за мен и семейството ми и се надявам феновете и клубът да се чувстват по същия начин“, допълни още той.

Хендерсън отпразнува десетилетие като играч на Ливърпул по-рано това лято, като през юни отбеляза 10 години, откакто беше привлечен от Съндърланд. Оттогава той има 394 участия за „червените“ и вкара 30 гола.

През 2012 година Хендерсън беше част от отбора на сър Кени Далглиш, който вдигна Купата на лигата на „Уембли“, преди да изведе тима като капитан до титлата във Висшата лига, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Хендерсън става шестият играч, който отдава бъдещето си на Ливърпул това лято, като по-рано това сториха още Трент-Александър Арнолд, Фабиньо, Алисон, Върджил ван Дайк и Андрю Робъртсън. Скоро се очаква това да стори и звездата Мохамед Салах, докато преговори се водият още и със Садио Мане.