Капитанът на Арсенал – Мартин Йодегаард официално обвърза бъдещето си с „артилеристите“, след като подписа нов дългосрочен договор. Клубът от северен Лондон потвърди новината в петък сутринта.

Според The Athletic, споразумението е било подписано още на 1 септември, а срокът на новия контракт е до лятото на 2028-а година. Също така 24-годишния норвежеца ще стане най-високо платения играч в клуба.

„Моята история може би е малко по-различна, тъй като бях в различни клубове, откакто бях на 16 години. В Арсенал, от първия ден, се чувствах страхотно и това определено е моят дом сега“, заяви полузащитникът.

„Просто искам да благодаря на всички, които работят в клуба и, разбира се, на нашите фантастични привърженици. Ще продължа да давам всичко от себе си, за да донеса успех на този клуб през следващите години“, каза още Йодегаард.

Норвежкият национал реализира попадение в средата на седмицата, когато Арсенал отбеляза завръщането си в Шампионската лига с победа с 4:0 над ПСВ Айндховен.

Той се присъедини към Арсенал през януари 2021-а година под наем от Реал Мадрид и записа 14 двубоя за лондончани. Представянето му заслужи доста похвали от Микел Артета, а през лятото от Арсенал решиха да го откупят срещу 30 милиона паунда. Впоследствие той получи и капитанската лента на отбора, а в последните два сезона е записал 73 мача в първенството с фланелката на тима. Йодегаард става поредният основен играч на лондончани, който подписва нов договор слез Букайо Сака, Габриел Мартинели и Уилям Салиба.