Без професионален спорт, дори на затворени врати, в Англия до 1-и юни 2020-а година. Това отреди правителството на Великобритания. Докладът, който наброява 50 страници описва как Англия ще започне да облекчава мерките за преустановяване на разпространението на заразата.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Планът разрешава след 1-и юни провеждането на културни и спортни събития при затворени врати, като всички мачове ще се излъчват, за да се избегне риска от мащабен социален контакт. В документа се посочва, че отварянето на големи места и стадиони може да бъде възможно в по-късен етап, като според Daily Mail публика по арените на Острова няма да има най-рано до 1-и януари 2021-а година.

Клубовете от Висшата лига се срещнаха в понеделник, продължавайки дискусията за рестарт на играта в Премиър лийг.

GettyImages/Gulliver
74 снимки

Елитният футбол на Острова е спрян от 13-и март заради коронавиурсната зараза, но има за цел да се поднови през юни като всички 92 останали мача да се доиграят. Няма да се играе крикет в Англия и Уелс поне до 1-и юли. Това стана ясно след решение на борда. Конните надбягвания се надяват да се възобновят без публика по-късно през май месец, след като бяха спрени на 17-и март.

Ръгбито пък се стреми към подновяване в началото на юли, за да се изиграят останалите девет кръга в шампионата.