Евертън уволни Марко Силва след трагичното представяне на отбора в Англия и последната загуба с 2:5 от градския съперник Ливърпул в сряда. Тежката загуба прати „карамелите” на 18-ото място, в зоната на изпадащите, съобщи Sky Sports, а миг по-късно и от клуба. Предстоящият мач срещу Челси от Премиършип пък отборът ще бъде ръководен от Дънкан Фъргюсън, който ще изпълнява временно тази роля.

Силва пристигна на „Гуудисън Парк през май 2018-а година и изведе отбора до осмото място през миналия сезон, но сега има само една победа в последните шест мача и е с едва 14 точки след 15 изиграни мача в Премиър лийг. През целия си престой в града край Мърсисайд Силва похарчи близо 200 милиона паунда за нови футболисти и не постигна абсолютно никакъв напредък.

Много са имената, които са спрягани за заместници на Марко Силва, а „най-горещото” такова е това на бившия мениджър на клуба Дейвид Мос. Шотландецът, който ръководи „сините” от Ливърпул между 2002 и 2013-а година, няма работа от лятото на 2018-а година, когато напусна Уест Хем.

На „карамелите” им предстои много тежък период във футболно отношения. В предстоящия уикенд отборът посреща Челси, а също така в следващите си шест мача ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед, Арсенал и Манчестър Сити, след което ще пътува до „Анфийлд” за мач срещу Ливърпъл от ФА Къп в третия кръг.

„ФК Евертън официално потвърждава, че Марко Силва напуска клуба. Мажоритарният собственик Фарад Мошири, президентът Бил Кенрайт и бордът на директорите благодарят на Марко за свършената работа през последните 18 месеца и му пожелават успех в бъдеще време. Дънкан Фъргюсън ще води временно отбора и ще ръководи тима срещу Челси в събота.

Клубът иска да съобщи в най-кратки срокове бъдещият постоянен мениджър на Евертън”, написаха от клуба.