Един от любимците на феновете на Манчестър Сити Давид Силва обяви, че ще напусне клуба, след като изтече договорът му. Контрактът на испанеца приключва в края на следващия сезон, което означава, че това ще бъде последната кампания на халфа на „Етихад”.

Силва се присъедини към Сити през 2010 година за сумата от 25 млн. паунда от тима на Валенсия. До този момент той има записани 393 мача за „гражданите”, 71 гола и 129 асистенции.

В почти десетгодишния си престой в тима от Манчестър, Силва спечели внушителните десет трофея, включително и исторически требъл през миналия сезон.

„Това е последният ми сезон. Десет години са достатъчни. Първоначално клбът ми предлагаше двугодишен договор, но реших да подпиша друг, за да закръгля годините на 10. Това завършва цикъла. Кръгло число. Не мога да видя себе си да играя срещу Сити с екипа на друг отбор. Така че това е – 10 години”, каза Силва.

33-годишният футболист бе категоричен, че към момента не мисли за трансфер в Китай. Той разкри, че има вариант да се завърне в родния си клуб Лас Палмас, ако той успее да спечели промиция за Ла Лига догодина.

Още по темата:

Давид Силва изиграл последния си мач за Сити?

Давид Силва и Лео Меси спонсори на голф турнир