Английският Челси официално се похвали с факта, че е удължил договора на нападателя Оливие Жиру, след като се е възползват от клауза, заложена в договора на бившия футболист на Арсенал.. По този начин френският стрелец ще остане в Лондон за още една година, като настоящият му контракт ще приключи през лятото на 2021-а година.

Преди паузата на сезона заради пандемията от коронавирус, Жиру показа своята важност в състава на Франк Лампард, след като водеше атаката на клуба при травмата на Тами Ейбрахам, пише сайтът на клуба.

„Щастлив съм, че продължавам приключението си в Челси. Нямам търпение да се върнем обратно на тренировки и да играем футбол с моите съотборници. Гледам напред с фланелката на Челси пред пълния до краен предел „Стамфорд Бридж”, когато е безопасно”, каза Жиру пред сайта на клуба.

„Ясно е за клуба, че искаме да продължим работата с Оливие. Неговата значимост в отбора е ясна за всички и е фантастичен футболист, който спомага за развитието и на младите ни състезатели”, каза директорът в Челси Мария Грановская.