Фикайо Томори обвърза бъдещето си с Челси за слевдащите пет години. Защитникът, който ще навърши 22-годишна възраст следващата седмица, има 55 мача под ръководството на Франк Лампард, след като игра при мениджъра под наем и в Дарби Каунти.

През този сезон английският бранител записа 16 срещи за „сините”, а също така направи своите дебюти в Шампионската лига, както и за английския национален отбор.

За подписването си до лятото на 2024-а година, Томори каза: „Разбира се, че това е много горд момент за мен и семейството ми. В този клуб съм, откакто бях на седем години, така че не знам колко точно значи Челси за мен. За мен клубът е уникален и се развива много добре. Мечтата ми да подпиша дълъг договор се сбъдна. Много съм щастлив и искам да покажа качествата си за Челси”, призна Томори.

„Щастливи сме да видим друг фантастичен млад играч, който идва от академията ни, да парафира с клуба. Фикайо е с нас от много време и е донесъл много успехи на Челси при юношите”, сподели директорът Марина Грановскайа.