Защитникът на Арсенал Калъм Чеймбърс поднови споразумението си с клуба. „Топчиите” не обявиха конкретен срок на договора, а го описаха единствено като „дългосрочен”.

23-годишният защитник премина при лондончани през лятото на 2014-а, когато те го закупиха от Саутхемптън срещу сума от 16 милиона паунда плюс бонуси. Оттогава досега Чеймбърс изигра 83 двубоя за „артилеристите”.

През миналата кампания англичанинът записа 24 двубоя, в това число и 8 в Лига Европа, където Арсенал отпадна в полуфиналите от бъдещия шампион Атлетико Мадрид.

„Аз съм радостен, че Калъм удължи своя престой при нас. Той изигра важна роля през миналия сезон и ще бъде част от плановете ми”, заяви треньорът на отбора Унай Емери.

„Изключително много се радвам, че подписах нов договор с Арсенал”, заяви от своя страна самият играч. „Искам да дам най-доброто, на което съм способен, в името на този велик клуб. Благодаря на новия мениджър за показаната вяра в мен и вече очаквам с нетърпение нови сезон. Обещавам да се отплатя на феновете за подкрепата, която винаги ми оказват”, допълни Чеймбърс.