Бившият треньор на Левски Славиша Йоканович бе официално представен като нов мениджър на изпадналия от Висшата лига – Шефилд Юнайтед. Сръбският специалист застава начело на „остриетата“, за да върне тима на най-високото ниво в Англия. Той се завръща на Острова, след като последните два сезона прекара начело на катарския Ал Гарафа.

Йоканович има опит в Англия, след като през 2015 година води Уотфорд, а три по-късно бе начело на Фулъм.

„Не очаквам да е лесно. Познавам добре тов първенство, но се надявам, че опитът, който имам тук, ще ми помогне да зарадваме феновете и да бъдем успешни. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Предстои ни много работа и ще видим къде сме в края на април или май. Аз съм амбициозен човек и искам да постигна успех с този клуб. Това е голямо предизвикателство и съм готов“, заяви Йоканович при представянето си.

„Не съм магьосник, който да оправя всички проблеми, но разбира се, че ще се боря, за да може отборът да се представя добре. Надявам се да получим шанс да играем пред пълни стадиони. Това прави разликата във всяко първенство и особено в английския футбол“, добави още той.