Английският и европейски шампион Манчестър Сити потвърди, че полузащитникът Бернардо Силва ще остане в клуба, след като официално подписа нов договор. 29-годишният португалец удължи настоящия си контракт за още една година, като по този начин той ще остане на „Етихад“ до лятото на 2026-а година.

В последните седмици се появиха информации, че плеймейкърът може да премине в Барселона, Пари Сен Жермен или в Саудитската професионална лига. Но Силва реши да обвърже бъдещето си с Ман Сити, където играе от 2017-а година след трансфера си от Монако за 50 милиона евро.

„Това е моят седми сезон, в който играя за Ман Сити. И това беше мечта от гледна точка на това, което постигнахме, от гледна точка на перспективите за това, което все още можем да направим. Шест години, в които спечелихме пет пъти Висшата лига, една Шампионска лига и всички домашни купи. Не бих могъл да си го представя нещо по-добро, честно казано“, заяви Силва пред клубния сайт.

"Много съм щастлив. Това е още един сезон, в който ще се опитаме да направим възможно най-доброто. И започнахме добре. Нека продължим по този начин. Да бъда тук досега означаваше трофеи, означаваше да печеля много. И обичам да печеля. Хубаво е да печелиш. Не е лесно. Така че да си в печеливш отбор ти носи добро чувство. И исках да остане така“, каза още португалецът.

По време на престоя си в Манчестър той спечели пет пъти титлата във Висшата лига, както и най-накрая се сдоби с Шампионската лига през юни тази година. Силва има 59 асистенции и отбеляза 55 гола до този момент с екипа на „гражданите“.