През уикенда стана ясно, че двата основни кандидата за закупуването на Манчестър Юнайтед – консорциума от Катар, воден от Шейх Хаман бид Ясим бин Джабер Ал Тани, и тази на Сър Джим Ратклиф, са преминали към втория етап на евентуалната сделка.

Сега обаче журналистът на RMC Sport - Фабрис Хоукинс, съобщава, че предложението на Катар в момента е в по-изгодна позиция от това на Ратклиф. Офертата на шейх Ясим е да покрие всички дългове за „червените дяволи“ и ще премине през неговата собствена частна фондация Nine Two. Както беше съобщено по-рано, подаденото предложение е на стойност около 5 милиарда евро.

БГНЕС / BGNES
56 снимки

Собствениците на Ница от INEOS също подадоха оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед, като изпълнителният директор сър Джим Ратклиф е фен на клуба от дете.

Предложението от Катар обаче няма да премине през Qatari Sports Investment (QSI), които притежават Пари Сен Жермен, но според Хоукинс играчите, към които се прицелват потенциалните нови собственици, са тези, към които се прицелват и парижани. Катарците, които възнамеряват да задържат Ерик Тен Хаг като мениджър, се стремят да имат „амбициозен“ летен трансферен прозорец и се интересуват от играчите, които в момента са набелязани от ПСЖ.

Хоукинс добавя, че продажбата на клуба от „Олд Трафорд“ от страна на семейство Глейзър, които искат 6 милиарда за „червените дяволи“, може да продължи дълго.