Футболната асоциация на Англия (ФА) обвини бившия национал Гарет Бари за нарушаване на правилата за "собственост и/или финансиране" на четвърторазрядния Суиндън Таун от Лига 2. Бари, който е играчът с най-много мачове във Висшата лига с 653, е обвинен заради нерегламентирано използване на посредник.

Разследването на ФА започна през април и беше срещу президента на Суиндън Лий Пауър и директора на мениджърската компания "Фърст Тъч Про Мениджмънт" Майкъл Стандинг, който е и бивш агент на Бари.

Пауър съобщи в съда, че Бари се е съгласил да инвестира 800 хиляди лири в Суиндън през 2013 година чрез Стандинг срещу което ще получи 50 процента от печалбата при евентуалното увеличаване на стойността на клуба. ФА забранява на футболни агенти да финансират или да притежават дялове от футболни клубове, за да се избегне конфликт на интереси.

40-годишният Бари отхвърли твърденията на Пауър. "Суиндън, Лий Пауър, "Фърст Тъч Про Мениджмънт", Майкъл Стандинг и Гарет Бари трябва да отговорят на обвиненията до 1 декември, сряда", уточниха от ФА. Бари, който има 53 мача за националния отбор на Англия, е играл на клубно ниво за Астън Вила, Манчестър Сити, Евертън и Уест Бромич преди да обяви края на кариерата си през миналата година.